2016. nov 22.

Ingyen beszélgetnek veled a Mikulásgyárban

írta: dreamtravel
Ingyen beszélgetnek veled a Mikulásgyárban

Köszi, jól vagyok! Én 7 percnél többet beszélgetek!

Már megint jön a karácsonyi depresszió. A Mikulásgyárban most ez ellen küzdenek. Itt lesz az a hely, ahol bárki lelki segítséget tud kérni, ha szüksége van rá. Ide bárki eljöhet és akár azt is elmondhatja, amit eddig nem tudott senkivel megosztani.

help2.jpg

A Mikulásgyárban idén beszélgetni is lehet! A Köszi, jól vagyok! program keretében mentálhigiénés beszélgetéseken is részt vehetnek a rászorulók. Itt lehetőséget szeretnének biztosítani ahhoz, hogy egy-egy találkozó alkalmával bárki lelki segítséget tudjon kérni. A 15 perces, ingyenes beszélgetések hozzásegíthetik az ide érkezőket ahhoz, hogy elinduljanak abba az irányba, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ,  által is megfogalmazott ‚jól létet’ jelenti – mondta Kardos Andrea, mentálhigiénés szakember.

A Mikulásgyár mellett, a Deák tér közelében, az adventi vásárban is kialakítanak egy lelki melegedőt. Ide is jöhetnek azok, akik az ingyenes beszélgetéseken részt kívánnak venni.

 

Kutatások szerint naponta 7 percet beszélgetünk egymással! Másoknak pedig ennyi idejük sincs gyerekükre, feleségükre, férjükre.  Az új  akció, ezen szeretne segíteni.A Mikulásgyárban zajló, 15 perces lélekmelegítő beszélgetések ingyenesek. „Cserébe” mindössze annyit kérnek hogy hozzon mindenki magával egy konzervet vagy használt meleg ruhát, amit a Mikulásgyár önkéntesei szállítanak majd el a rászorulókhoz.

Azoknak, akiknek nincs otthon kivel beszélgetniük, azoknak egy oldalt is létrehoztak. Ök az alábbi címen jelentkezhetnek egy lélekmelegítő beszélgetésre: http://www.koszijolvagyok.hu/

Szólj hozzá

beszélgetés lelki segély Mikulásgyár köszi jól vagyok