2015. nov 01.

Zöld rendszáma van Darth Vadernek

írta: dreamtravel
Zöld rendszáma van Darth Vadernek

Balatonfüred: Egy játszótérre hirdették meg azt a helloween- akciót, amelyben a gyerekek és a szülők figyelmét szerették volna felhívni az elektromos autózás előnyeire. A teljesen elektromos meghajtású Nissant a gyerekek ki is próbálhatták. A szerencsések a hétvégén el is juthattak ezzel az autóval Sárvárra, a helyi fürdőbe.

A két nyertes fiú nagyon örült az ajándéknak, gyorsan be is öltöztek szuperhősnek, de természetesen  a fürdőnadrágjukat is magukkal vitték. Mint azt a szervezők elmondták, a két fiú mindenképpen jelmezben akart Sárvárra utazni, mert látták azt a korábbi videót, amelyben Darth Vader és társai versenyeztek a helyi csúszdaparkban.

A jelmezes csúszdaversenyt 5 évvel ezelőtt  hírdették meg, eddig nem terveztek hasonló játékot, de a gyermekek ötletét jónak tartják, a közelgő Strar Wars film bemutató pedig jó apropója lehet egy ilyen eseménynek - mondta az akció egyik szervezője. Az elektromos Nissan bemutatóját nem véletlen szervezték Balatonfüredre. Innen éppen olyan messze van a sárvári fürdő, mint amennyi jelenleg egy elektromos autó hatótávolsága.

Egy ilyen jármű, egy feltöltéssel, ma már 100-150 kilométert is megtehet. Az évente hétszázezer vendéget fogadó fürdő pedig hamarosan egy elektromos töltőállomást is megnyit a vendégek részére. Igy vissza felé sem lesz gondjuk azoknak, akik a jövőben környezetkímélő járműveikkel szeretnének eljutni a Vas megyében található fürdővárosba - nyilatkozták az akció szervezői.

Egyébként a Nissan már más típusok kapcsán is reklámozta járműveit Darth Vaderrel. Japánban a Juke bemutatásán személyesen is megjelent a sötét oldal vezetője.

Szólj hozzá

leaf Nissan Sárvár Darth Vader