2015. máj 20.

Egy terepjárón hirdetik a pénteken kezdődő művészeti fesztivált

írta: dreamtravel
Egy terepjárón hirdetik a pénteken kezdődő művészeti fesztivált

Pénteken kezdődik a négynapos Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, amelyen koncertek, Picasso- és Capa-kiállítás, különböző családi programok várják az érdeklődőket - tudatta a fesztivált szervező Kisfaludy Színház művészeti vezetője. Az esemény érdekessége, hogy kiállítják azt a Range Rovert is, amelyet Picasso legdrágább képeinek hasonmásai díszítenek.

 Kéri Kitty elmondta, hogy zenével, tánccal, irodalmi esttel és tárlatvezetéssel várja a látogatókat a hétfő estig tartó fesztivál, amelyet idén 13. alkalommal rendeznek meg.

A nyitónapon fellépnek majd a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai, Frankie Látó hegedűművész vendégszereplésével, szombaton Halász Judit énekel a gyerekeknek, vasárnap pedig Herczku Ágnes és zenekara koncertezik.

A Túlpart együttes hétfőn tartja családi koncertjét a Kisfaludy színpadon, este pedig a pünkösdi hosszú hétvége és a fesztivál zárásaként a "Piros" Templomban Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Miséjét lehet meghallgatni - foglalta össze Kéri Kitty.

Több program kapcsolódik a Vaszary Galéria Picasso- és Capa-kiállításához is: szombaton délután Tea Picassóval címmel Máté P. Gábor színművész irodalmi összeállítását láthatja a közönség, vasárnap pedig tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Vaszary Galéria kiállításain, amelyeken Picasso-grafikák mellett Jean Cocteau Picassóról és baráti köréről készült fényképeit és Robert Capa fotográfiáit lehet majd avatott vezetéssel megtekinteni. Szombaton este a GGTánc Eger társulat előadását láthatják az érdeklődők, a kortárs darab rendezője Grecsó Zoltán - mondta Kéri Kitty.

1.PNG
A fesztiválon ismét megjelenik az az autó, amelyet olyan Picasso képek díszítenek, amelyek a füredi kiállításon is láthatók. A mintegy tízmillió Ft értékű autót már korábban is láthatta a nagyközönség. Legutóbb egy veterán autók találkozóján és a BMW járműveinek kiállítása mellett volt látható a jármű. A szervezők azt ígérik, hogy a budapesti, hévízi, sárvári és bükkfürdői turistáknak is bemutatják majd az autót.

 

Szólj hozzá

Picasso Balatonfüred Range Rover